Full klaff med Den store jentefotballdagen

Hvilken hyggelig dag det ble! Og hvilken herlig jentegjeng å ha med å gjøre. – Den store jentefotballdagen ble akkurat som vi håpet på, sier Espen Frøvik i styret i Haugerud Fotball. Over 40 fotballjenter var med på et allsidig aktivitetsopplegg sist lørdag.

Lørdag sto i jentefotballens tegn på Haugerud. Fotballgruppa inviterte til «Den store jentefotballdagen» for å gi et ekstra tilbud til jentene i klubben og for å skape et miljø på tvers av aldersgruppene. – Fotballene er veldig inndelt etter alder, sier sekretær Espen Frøvik i fotballstyret. – Hvert årskull for seg. – Det gir selvsagt mer rettferdige konkurranser. Men det har også en verdi å bygge samhold mellom spillere i ulike aldre. Dette fikk vi full klaff med på jentefotballdagen!

Programmet startet tidlig denne lørdagen. Klokka ti på formiddagen satt jentene klare på klubbhuset og kunne plukke det de ønsket fra et flott frokostbord. Så bar det ned i Haugerudhallen for å drive tekniske øvelser etter en runde med oppvarming. Fire stasjoner for å trene på både pasning, skudd og fotballtennis. Her var alle jentene sammen, fra de yngste sjuåringene og opp til de eldste i 17-årsalderen.

Det ble også tid til en runde med futsalkamper der alle aldersgruppene spilte sammen. – Dette var veldig morsomt for 2011-jentene våre; å få spille med tenåringene, sier 2011-treneren Thomas Dahl. – Veldig fint å se hvordan de eldste jentene tok seg av og inkluderte 8-åringene underveis. Det er ikke alle 8-åringer forunt å ha så mange snille og hyggelige storesøstre på en gang!

Pause med frukt måtte til midt på dagen, og så fikk jentene besøk av Anne Marthe Melberg som er danseinstruktør. Til vanlig har hun ballettklassene i kjelleren i Haugerudhallen, men denne lørdagen var det jazzdans som Anne Marthe fikk med alle jentene på. Full klaff. Dyktig instruktør, ivrige jenter.

Men dagen var ikke slutt med dette. 2011-jentene ruslet opp til klubbhuset igjen der det var pizza og brus å få, mens de eldste jentene spilte futsalturnering i hallen. Og som om dette ikke var nok, så møtte tenåringsjentene opp igjen i klubbhuset på kvelden for pizza, quiz og disko.

God innsats, alle jenter! Takk for at dere gjorde dagen så hyggelig, både for spillere, ledere og foreldre som var med. En spesiell takk til Dilara, Kristin, Julie Sara og Andreas som stilte som frivillige medhjelpere denne dagen. Fint gjort.