Spennende temakveld med Anders Fredriksen fra VIF

Mange gode tips til trenere og lagledere. Full tenning hos 2001-gutta som var forsøkskaniner da Anders Fredriksen hadde inspirasjonskveld for trenere og ledere i Haugerud Fotball 20. september.

Samlet-rundt-Anders-400p.jpgHaugerud Fotball har siden sist vinter deltatt i samarbeidsprosjektet Drømmetreffet. Prosjektet drives av Vålerenga Fotball og Hafslund. Gjennom Drømmetreffet får breddeklubber i Oslo støtte fra Vålerengas fotballekspertise.

20. september var det klart for den første inspirasjonskvelden i Haugerud Fotball med spillerutvikler fra VIF. Anders Fredriksen besøkte Haugerudbanen og hadde et tretimers program med fotballteori og eksempler på gode øvelser for barnefotballen.

Ivrige 2001-gutter

12 spillere fra vårt 2001-lag var invitert som forsøkskaniner når øvelsene skulle vises. Det ble full tenning! Gutta gikk inn i øvelsene med stort engasjement. Mye nytt å lære! Samtidig var det lett å se at noen års trening under Naser Lusnjanis ledelse hatt gitt 2001-spillerne et godt grunnlag for å ta til seg nye utfordringer.

Anders Fredriksen har, tross sine 26 år, en lang CV å vise til som trener og spillerutvikler. Han er utdannet UEFA B-lisenstrener og har fotballfaglig utdannelse fra både England og Nederland. Anders er leder for VIFs fotballakademi og dessuten lagleder for VIFs elitelag i 96-klassen. Rett før temakvelden hos oss på Haugerud hadde dette 96-laget slått Tromsø i semifinalen i NM og dermed kvalifisert seg for siste etappe i kampen om NM-gullet. Finalen spilles mot Vard Haugesund søndag 21.10 på Valhall.

Utgangspunktet: Jeg og ballen

Temaopplegget startet med en teoriøkt inne på Haugerud skole, med utgangspunkt i sportsplanen som Haugerud Fotball har vedtatt. Anders trakk opp noen teoretiske rammer for utvikling av spillere og trening av lag i barnefotballen. Han var innom tema som jeg og ballen, jeg og medspiller, jeg og laget og jeg og motstanderen. Poenget er å introdusere nye utfordringer for spillerne etter hvert som de blir eldre og får bedre ferdigheter, både i betydningen motorikk, kontroll over ballen og forståelse for spillet.

Anders-og-trenerne-400p.jpg  Anders-instruerer-400p.jpg  Prat-med-Anders-400p.jpg

Øvelser med variasjoner

I den praktiske delen ute på Haugerudbanen brukte Anders et lite utvalg av øvelser for å vise hvordan øvelser kan varieres ved å gjøre enkle endringer i oppgaver og rammer. Det kan legges inn nye utfordringer i øvelsene etter hvert som spillerne blir flinkere, og det kan legges inn ulike roller som gir utvikling både for de flinkeste og dem som må øve på det mer elementære.

Haugerud Fotball har vedtatt å satse på utvikling av trenere og treningsopplegg. Temakvelden var ett av mange steg vi må ta. Nå skal sportsplanen iverksettes med andre tiltak. Treningsøkta.no skal tas i bruk for å lage et felles opplegg for øvelser i klubben, flere trenere skal på kurs i fotballkretsen, og vi sikter på å ansette en trenerkoordinator som kan følge opp trenere og bidra til iverksetting av sportsplanen.