Trenerkurs langs 2-erbanen

Langs 2er-banen (2 Ellingsrudåsen) er det seks fotballklubber. Nå har disse innledet et bredt samarbeid. Målet er å få bedre resultater og å spare penger og tid. I helga hadde klubbene et felles trenerkurs med Haugerud IF som vertskap.

For noen måneder siden møttes seks fotballklubber med tilhørighet til Bydel Alna og til T-banen til Ellingsrudåsen; Teisen, Tveita, Haugerud, Lindeberg, Furuset og Ellingsrud. Vi fant raskt ut at  vi har veldig mye felles; både problemer og muligheter. – Vi er ulike i størrelse og noen rammevilkår som for eksempel tilgang til baner, sier Haugerud Fotballs leder, Dag Endal. – Men det er mer som vi har felles enn det som skiller oss. Derfor ser vi nytten av å samarbeide.

En annen side av samarbeidet er at det er penger og tid å spare på å gjennomføre fellestiltak; aktiviteter som alle seks klubbene har behov for. Man kom raskt fram til at opplæring kunne gjøres felles for de seks klubbene. – Første tiltak ut er trenerkurs. I fellesskap arrangerer vi hele serien av fire Grasrottrenerkurs som Oslo fotballkrets har. I stedet for at en og en av våre trenere må reise langt av gårde for å delta på disse kursene, kjører vi dem nå lokalt og i egen regi, men med opplegg og instruktører fra Fotballkretsen, forteller lederen av Haugerudfotballen.

I helga har femten representanter for tre klubber vært med på trenerkurs, delkurs 2, på Haugerud. Under ledelse av instruktørene Petter Skogbakken og Sondre Moripen har det blitt gjennomført i alt fem økter med teori og praksis; på Haugerud skole og på Haugerudbanen. En ekstra utfordring på dette delkurset har vært å finne øvelser hvor også keeperne får trene på sine ting i løpet av ordinære treningsøkter.

Haugerud Fotballs deltakere denne gangen har vært Granit Dautaj, Janis Tsoutskas, Sara Teigen, Stian Melheim og Heval Turan.

Første delkurs var det Furuset Fotball som var vertskap for. Furuset skal også ha ansvaret for det største samarbeidsprosjektet i denne omgang; felles vinterdrift av kunstgressbane. Å holde en bane åpen gjennom en snøvinter er krevende for enhver klubb; både økonomisk og arbeidsmessig. Og de færreste klubbene har behov for en hel bane til trening for egne lag på vinterstid. Det er mye å spare på å gå sammen om vinterdriften. Sist vinter var det Haugerud som hadde ansvaret, de kommende månedene er det altså Furuset Fotball som skal ha vinteråpent på banen på Stubberudmyra/ved IKEA.

Et annet fellesprosjekt som er i gang, er felles klubbdommerkurs og med Lindeberg SK som arrangør. Første kurs med fokus på dømming av 5er- og 7er-fotball er allerede holdt, det neste blir kommende uke og med dømming av 9er-spill som tema.