Åpen dag med full klaff

Alt klaffet da idretten på Haugerud inviterte til Åpen dag sist lørdag. Mye folk, aktiviteter over alt, strålende solskinn. For fotballens del satte supertrikser Tobias Brandal Busæt (bildet) en ekstra spiss på programmet.

Hva finnes av idrettstilbud i Haugerudområdet? Mange er ikke klar over alle mulighetene. Dette skulle Åpen dag lørdag 8. juni bidra til å rette på. Slike aktivitetsdager har vært forsøkt tidligere, men denne gangen ble det satset større og bredere enn tidligere. Alle gruppene i Haugerud IF var med. Bydel Alna var med som samarbeidspartner. For første gang sto cricket på programmet, Judo- og Jiu-jitsu-klubben på Haugerud, og det samme var utstyrsleverandøren til Haugerud IF, SportEngros. Da været også var i det hyggelige hjørnet denne lørdagen, lå alt til rette for en bra dag.

Da klokka slo 12, gikk startskuddet for programmet med et trikseshow av ballsjonglør Tobias Brandal Busæt. Tobias er ranket som fotballtrikser nummer tre i verden. Hvorfor han har en slik plassering, var lett å forstå etter at showet var ferdig. Øret, nakken, panna, brystet, magen, hælen, fotsålen; alle kroppsdeler var i bruk. Mektig populært blant ungene, som sto i lange køer for å få autograf – og for å få høre noen knep.

Innebandy 300p  I skuddet 300p

Siden fikk vi møte Thomas Holm og Lars Erik Hempkins, som skal stå for fotballskoler og fotball-sfo sammen med Haugerud IF i årene framover. Nå er det bare å melde seg på. Her en lenke til fotballskolen, som er første uka i skoleferien. Her kan du finne mer informasjon om fotball-sfo, som går på ettermiddag tirsdager og torsdag hele neste skoleår.

Alle som ville, fikk utdelt aktivitetskort denne dagen. For hver idrett man besøkte, fikk man et stempel. Når kortet var fullt, var man med i trekning av flotte gevinster, sportsutstyr av mange slag, inkludert noen flotte barnesykler. Da det var klart for trekning ved klubbhuset klokka halv fire, var det godt over 100 innleverte kort.

Judo-grep 300p  Judo i en haug 300p

Det første man møtte ved inngangen til idrettsparken, var hvitkledde judoutøvere som hadde tatt med seg mattene sine ut i sola for å la barna få prøve. Til vanlig foregår judo og jiu-jitsu ganske usynlig i kjellerlokaler bak ungdomsskolen. Denne gangen var de meget lett synlige for alle, og mange benyttet sjansen. På plassen foran idrettshallen hadde også utstyrsleverandøren vår, SportEngros, stilt ut sine varer, og det var salg av pakistansk mat.

Inne i hallen var det fullt av folk alle timene som Åpen dag sto på. Her var det som vanlig innebandy, badminton og håndball som holdt til. Badminton arrangerte oppvisningskamper med elite- og juniorlandslagsspillere. Det er moro å kunne vise fram egne spillere som hører til i Norgeseliten!

Trim  Falken-jente 200p  Cricket pitch 200p  

På plassen mellom klubbhuset og fotballbanen inviterte tennis- og trimgruppene i Haugerud IF til aktivitet. Mellom disse to kunne vi for første gang vise fram cricket på en Åpen dag. Det var dets att opp en trenings-pitch som alle kunne få prøve seg på. Arrangører av dette var Haugerud Tigers, Sentrum Cricketklubb og Falken Girls Cricket Club. Falken er landets første cricket-lag for jenter.

Tennisen 300p  Tobias autografer 300p