En god fotballsesong på Haugerud er over

Snøfillene faller over Haugerud og markerer symbolsk at fotballsesongen 2012 er over. G99-laget hadde sin årsavslutning forrige dagen, og i går tok 2001-gutta bølgen for å markere at siste kamp var unnagjort i Grorud Cup. Les mer om hva som har skjedd i Haugerud Fotball dette året.

j97pose_200.jpgEn kort oppsummering av 2012-sesongen for Fotballgruppa:

  • I løpet av året er antall navn på medlemslistene i Haugerud Fotball økt fra ca. 200 til 244 akkurat i dag.
  • I årets seriespill har vi hatt til sammen 12 lag i 10 klasser, fra det nyeste laget for sjuåringer til Menn 7er-laget som består av godt voksne Haugerudgutter. I alt har Haugerud IF 807 medlemmer, hvorav 700 er aktive.
  • To av våre lag, 1999 og 2000, hadde fine opplevelser som deltakere i Norway Cup, med god støtte fra mange foreldre.
  • Vi har i løpet av året fått to jentelag i aktivitet. 1997- og 96-jentene fra Haugerud skole har spilt sin første sesong med seriekamper(bildet øverst til høyre). De debuterte sterkt med å vinne 3-2 i sin aller første kamp noen gang. Siden har det blitt noen seire og noen tap. Alt i alt en bra start til å være et nyetablert lag i en så høy aldersklasse. Våre nye jenter på Lutvann skole (bildet i midten til høyre)har brukt våren og høsten til å trene seg opp til seriespill neste år.
  • Haugerud IF har fått nytt A-lag, etter en god del år uten. En gjeng med Haugerudgutter og deres venner tok sjøl initiativet til å starte opp, og i august ble det signert kontrakt om samarbeidet mellom laget og klubben. De startet opp å trene umiddelbart og er nå over 20 på trening fast. Den første kampen ble spilt mot Tveitas A-lag forrige søndag. En fin første test og gjennomkjøring, men med noen baklengsmål. Annet er ikke å vente i en første kamp for et nytt lag mot et lag i et par divisjoner høyere.
  • 2002-jentene lagbilder 2012 200pHaugerud Idrettspark har fått en serie med utbedringer i løpet av året, og dette ble markert med ”åpningsseremoni” i slutten av juni der byråd for byutvikling, Bård Folke Fredriksen også var til stede. Mye er gjort: Ny tennisbane, ferdigstilling av baner for skateboard og streetbasket, nye ballnett rundt fotballbanen, fire nye 5er-mål for de yngste lagene og tribune.
  • I høst har Fotballgruppa, med god støtte fra hovedstyret i klubben, gått til innkjøp av egen traktor med brøyteutstyr. Nå skal Haugerudbanen holdes vinteråpen med eget utstyr og eget mannskap! Et økonomisk løft i første omgang, men store innsparinger over noen år. Pluss gode treningsforhold for både våre egne lag, skolene og for lag som leier av oss i vintersesongen. Nå blir det været som avgjør hvor mange av dagene i vinter vi klarer å holde åpent.
  • Haugerud Fotball har i 2012 hatt gleden av å være deltaker i breddeprosjektet Drømmetreffet, som Vålerenga Fotball og Hafslund står bak. Dette har gitt 40-50 av våre spillere og deres foreldre til å gå gratis på VIF-kamper på Ullevål hele året. Vi har vært på trener- og lederkurs i VIF, og vi avsluttet høsten med et veldig inspirerende temaopplegg for våre trenere med Anders Fredriksen fra VIF som instruktør (bildet nederst til høyre).

Utvikling av Fotballgruppa 

I mai 2012 vedtok fotballstyret en serie dokumenter som til sammen skal bidra til utvikling av Haugerud Fotball. Vi skal bli større, bedre, tydeligere og mer synlige over en periode fra 2012 til 2014. Det skal skje ting på mange områder; opplæring av trenere, bedre treninger, miljøtiltak for lagene, involvering av foreldre, synliggjøring av klubben i lokalmiljøet, samarbeid med skolene, bydelen osv.

Samlet-rundt-Anders-400p.jpgFørste steg nå blir informasjonsmøter og fotball-lek de to neste mandagene for årets førsteklassinger på Lutvann og Trosterud skoler. Målet er å komme i gang med et 2006-lag i vinter.

Samtidig som vi gjør vårt for å holde fotballgruppa i gang, gleder vi oss over framgangene som de andre gruppene i Haugerud IF har, ikke minst den store aktiviteten på badmintonområdet og innebandylaget som spiller i eliteserien i år.