Haugerud Fotball har fått 50 000 kroner til fotballmoro i høstferien!

I hard konkurranse med andre sterke fotballklubber i Oslo, ble det vi i Haugerud som fikk de 50.000 kronene som Canal Digital ville gi bort til fotball for barn og unge. – Dette er en stor inspirasjon for oss. Nå skal vi lage en flott fotballskole i høstferien, sier Dag Endal, leder for Haugerudfotballen.

Gjennom prosjektet ”Gir tilbake” skal Canal Digital gi 50.000 kroner til fotballag i ti store byer i Norge. Oslo var først ut. Pengene ble utlyst via media og gjennom Vålerenga Fotball. – Vi i fotballstyret på Haugerud fant ut at vi skulle prøve lykken og sende inn en søknad, forklarer styreleder Dag Endal. – Vi har mange ideer vi ønsker å realisere, og da er ekstra penger alltid kjærkomne. Vi endte opp med å søke om 50.000 kroner til å kunne gjennomføre en fotballskole i høstferien med en veldig lav deltakeravgift. Vi vil gjerne teste hvor stor interessen er for slike tiltak, når kostnadene ikke er for høye.

Haugerud skilte seg klart ut

Dag forteller at det var en meget hyggelig telefonsamtale som kom dagen etter søknadsfristen var gått ut. – Vi har fått inn svært mange gode søknader på de 50.000 kronene, men deres prosjekt skilte seg klart ut. Dere i Haugerud får pengene, var meldingen fra Canal Digital. – Kan dere komme og motta pengene i pausa på kampen Vålerenga – Start på Ullevaal om to dager?

Slik ble det. Mens Vålerengas spillere satt i garderoben og diskuterte hvordan de skulle få overtaket på Start i andre omgang, ble Robert Dalstrøm fra Canal Digital og Dag Endal fra Haugerud Fotball kalt ut på Ullevaal-matta. Speaker leste opp begrunnelsen for å gi de 50.000 kronene til Haugerud mens Dag Endal mottok en kjempesjekk av Dalstrøm fra Canal Digital. På bildene står Robert Dalstrøm fra Canal Digital til venstre (Foto: Tor Gjertsen, Canal Digital).

Dalstrøm Endal inne 400p.jpg– Mange gode søknader

Canal Digital skriver: – Etter en gjennomgang av mange gode søknader for Oslo-regionen har juryen bestemt at Haugerud Fotball får tildelt 50 000 kroner til  ”Fotballmoro i høstferien” i støtte fra Canal Digital Gir Tilbake. Pengene skal brukes til å redusere deltakeravgifter slik at enda flere barn og ungdom har mulighet til å delta.

– Vi har fått veldig mange gode søknader for Oslo-regionen til alt fra cup-deltakelse til oppussing av garderober og baner. Det er gledelig å se at det er mye både engasjement, initiativ og dugnadsånd knyttet til barne- og ungdomsfotballen i Oslo. Samtidig viser også søknadene at det finnes store behov rundt i de ulike klubbene, sier Catharina Kokkim, Informasjonssjef i Canal Digital Kabel-tv.

Flere skal med hos Haugerud

Juryen, som besto av representanter fra Canal Digital, Telenor og Vålerenga, mente at én klubb skilte seg ut blant søkerne. – Haugerud fotballklubb søkte støtte til aktiviteten ”Fotballmoro i høstferien” med et klart mål å gjøre aktiviteten tilgjengelig for så mange som mulig i nabolaget. For å få til det må deltakeravgiften enda lenger ned.

Nå er planleggingen av fotballskolen på Haugerudbanen i høstferien begynt. Det blir aktiviteter i fem dager, fra mandag30. september til fredag 4. oktober. Haugerudbanen vil bli hovedarena for det som skal skje, men klubbhuset og hallen er også mulige å bruke. Dag Endal i fotballstyret sier at det blir fem fulle dager med fotballaktivitet, møte med kjente spillere, to måltider pluss en liten frokost, frukt og juice underveis, lek og moro til avveksling fra fotballen, utstyr for å nevne noe.

– Vi skal ha alt som skikkelige fotballskoler har – og litt til, sier Dag Endal.- Nå har vi råd til å lage et flott opplegg, som samtidig blir veldig billig for deltakerne. Målgruppa er barn i alderen åtte til 14 år.

Deltakere i haug med baller 300p.jpg.jpgFlott opplegg for høstferien

Haugerud Fotball har inngått avtale med «Fotball-sfo», som driver av Thomas Holm, Lars Erik Hempkins og Daniel Fredheim Holm. Disse skal være ansvarlige for hele den praktiske gjennomføringen, sammen med innleide instruktører, alt avhengig av antall påmeldte. – Denne avtalen sikrer at vi får høy kvalitet på opplegget og at vi får arbeidskraft til å drive på fem ukedager. Alt vårt øvrige arbeid gjøres av frivillige, sier Dag. – Men vi har ikke frivillige krefter til å dekke fem ukedager på denne måten.

Vi vil gjerne prøve ut en ny vri med midlene for å sjekke den reelle interessen for fotballskoler i blant barn og deres familier i vårt område. Med midlene vil vi kunne tilby en ukes fotballskole som vanligvis ville ligget på rundt 1500 kroner, så lavt som ned i 300 kroner per person, og vi tror at dette kan gjøre tilbudet relevant for mange flere, avslutter Endal.

Viktig å bidra til at flere får delta

For juryen var det spesielt gledelig å kunne tildele pengene til en klubb som ikke bare søker om et spennende prosjekt, men som utviser stort samfunnsansvar og engasjement for sitt nærmiljø.

– Haugerud kan allerede skilte med et stort samfunnsansvar, og er en klubb som jobber aktivt for integrering gjennom fotball, sport og aktiviteter. Klubben har operert med lave deltakeravgifter for å sørge for at flere skal ha råd til å være med på de sosiale og sportslige prosjektene klubben arrangerer. Med «Fotballmoro i høstferien» vil klubben gjerne ta dette arbeidet ett skritt videre. Vi syns det er spesielt gledelig at gjennom å gi Haugerud Fotball prosjektstøtten, kan pengene bidra til at enda flere barn og unge får være med og ta del i en slik fotballglede, avslutter Catharina Kokkim i Canal Digital.