Kampverter på hjemmekamper

I 2017-sesongen skal flest mulig av lagene våre ha kampverter på hjemmekampene på Haugerudbanen. Kampvertene er voksne medhjelpere som tar seg av enkle praktiske oppgaver rundt kampene. Dette avlaster trenere/lagleder, det skaper et positivt miljø rundt kampene og det inkluderer flere voksne i driften av lagene våre.

Kampvertene er representanter for lagene våre og for Haugerud IF og har dermed som viktigste oppgave å være gode ambassadører. Det vanlige er å sette opp to eller tre kampverter pr. hjemmekamp.

Oppgaver:

  • Oppmøte: Kampvertene møter på Haugerudbanen en time før kampen starter.
  • Vester: Vertene skal ha på seg sorte overtrekksvester som viser at de er kampverter. Vestene ligger inne i den røde redskapsbua på banen. Lagleder/trener hjelper til med å ta ut vestene, siden de har nøkkel til Bua.
  • Velkomst: Ta i mot motstanderlaget, ønske dem velkommen, vise dem til rette: Bane, garderobe, parkering, sted å varme opp osv. Ta gjerne også en hyggelig prat med foreldre fra motstanderlaget for å ønske dem velkommen.
  • Rydde før kamp: Sette i stand banen til kamp (for eksempel sette på plass mål, fjerne mål som står i veien, merke banen med kjegler, fjerne søppel og evt. utstyr som ligger igjen). OBS: Det kan være trening eller kamp helt opptil deres kamp skal begynne. Da må istandsetting av banen foregå de helt siste minuttene før kampstart.
  • Foreldrene våre: Ta i mot foreldrene på vårt eget lag, ønske dem velkommen, vise dem hvor de skal være osv. Foreldre og søsken skal ikke stå rundt trener/innbyttere mens kampen pågår. Det er forstyrrende både for trenerne og spillerne. Det er positivt at foreldrene står samlet, men de skal stå på motsatt side av banen enn der spillere og trener står.
  • Kaffe/te? Om man har mulighet, er det hyggelig om kampvertene tar med te/kaffe på termos og noen kopper.
  • Frukt? Det er også en mulighet å ta med noe oppskåret frukt til spillerne i pausa. Det koster bare noen kroner å kjøpe inn noen bananer, epler, pærer. Kuttes de i små biter, er det godt for spillerne i pausa. Da får de forfriskninger med energi og væske.
  • Rydde etter kamp: Banen dere har brukt, skal ryddes etter kampen (utstyr, søppel, kjegler osv).
  • Vester: Legge kampvert-vestene tilbake i Bua (det er gjerne enklest om trenerne tar dette når de låser inn annet utstyr).

Takk for innsatsen! Det er en grei, hyggelig og overkommelig oppgave å være kampvert, og det gir et veldig positivt bidrag til laget og til miljøet på banen.