Thomas Holm: Velkommen til fotball-sfo her på Haugerud!

- De som deltar på Fotball-sfo på Haugerud, ser ut til å trives og de lærer mye fotball på disse ettermiddagstimene. Vi har plass til flere som vil oppleve det samme, sier Thomas Holm.

Fotball-sfo samlet i målet 300p.jpgFotball-sfo på Haugerud ble åpnet da skolen starten i august i fjor. Hver tirsdag og torsdag ettermiddag møtes elever fra Trosterud og Lutvann skoler til rundt tre timers aktivitet rett etter skoletid. Elevene fra Trosterud har bare noen meter å gå. Elevene fra Lutvann blir hentet. 

På torsdagene er det ca. 20 deltakere på fotball-sfo’en på Haugerud, på torsdager er det noe færre. Med andre ord: det er plass til flere. Og det går an å melde seg på når som helst. Man betaler for den perioden barnet deltar. 

Klikk her for å lese mer om fotball-sfo.

Klikk her for å komme til skjemaet for påmelding. 

– Nå om vinteren holder vi til inne i Haugerudhallen. Det er praktisk nå som det er kaldt og surt ute. Når snøen blir borte, flytter vi ut på Haugerudbanen der vi holder til det meste av året. Det sier Thomas Holm. Han har mange år som proffspiller bak seg, helt tilbake da han reiste utenlands som 17-åring, rett fra Haugerud ungdomsskole, til fulltids fotballspill i Nederland. 

Thomas har nå avsluttet sin aktive fotballkarriere og ønsker å bruke mye av sin tid til å lage fotballaktivitet for barn og unge, ikke minst hvor han vokste opp, her på Trosterud og Haugerud. Sammen med Lars Erik Hempkins startet Thomas i fjor «Fotball-sfo», et firma som driver fotballaktivitet sammen med etablerte klubber, slik som med Haugerud Fotball. 

Mat, fotball og lekser

– Vi starter sfo-dagene her på Haugerud med samling på klubbhuset. Der får barna et lett måltid; brødmat, juice og frukt. Samarbeidet vårt med Bama gjør at sfo-deltakerne kan fråtse i frukt. Vi skal også bidra til sunne matvaner gjennom sfo, forsikrer Thomas. 

Etter måltidet rusler vi bort til Haugerudhallen der vi fortsetter med et par timers fotballaktivitet; lek tekniske øvelser, kamper og mye annen moro. Dagen slutter vi av på klubbhuset igjen, der barna kan ta litt mer mat og gjøre lekser om de har lyst. 

Spill på sfo med Sam 300p.jpgHoldninger er viktige

Thomas sier at de legger stor vekt på oppførsel og lagånd. Når vi kårer «Månedens spiller», handler det ikke primært om fotballferdigheter. Vi vil gjerne gi oppmerksomhet til barn som har de rette holdningene. Holdninger er viktig i fotballen, og i livet ellers. Med de riktige holdningene, kommer mye annet av seg selv, sier Thomas Holm. 

– På sfo legger vi vekt på viljen til å høre etter og kunne ta instruksjon, jobbe seriøst med øvelsene, innsats under treningene, godt arbeid med leksene osv. Den som er flink på disse områdene, fortjener positiv oppmerksomhet, f.eks. som Månedens spiller. I desember var det Lillian! Snart kårer vi en ny, for januar.

På bildet over ser vi en av instruktørene på sfo, Sam, som er juniorspiller i Haugerud Fotball. Andre instruktører er Thomas, Lars Erik, Ranya og Marta.