Fotballsesongen 2020 sparket i gang av 2007-jentene

Endelig ruller Haugerudfotballen igjen etter at lagene våre har ventet i fire måneder på å kunne spille kamper. Avspark ble tatt på fredag da J2007-laget vårt spilte sin aller første seriekamp mot Skeid på bortebane. De kommende dagene skal mange av barnelagene våre i aksjon, også på hjemmebane.

Det er alltid spennende å spille sin aller første ordentlige seriekamp. 2007-jentene våre fikk sin debut mot Skeid på fredag. Ingen av jentene har spilt seriefotball før, og laget har aldri spilt en kamp sammen, ikke en gang en treningskamp. Koronaen ødela sesongsforberedelsene også for Haugerud J2007. Men det kunne ingen merke på banen. Jentene fightet for hverandre, for laget og klubben og gjorde sine saker riktig så bra.

Med kampen Haugerud J2007 mot Skeid ble det også markert at fotballsesongen 2020 er i gang også for vår klubb. Hele vårsesongen gikk tapt, men nå blir det full fart hele høsten. I stedet for dobbelt serie med hjemme- og bortekamper blir det nå enkel serie der lagene spiller mot hverandre bare en gang.

Klikk her for å komme til oversikten over alle kampene som Haugerudlagene skal spille i høst.

Selv om 2007-jentene våre ikke har spilt kamp før, har de likevel forberedt seg godt. De har trent sammen siden september i 2019. Det var åtte av jentene som selv tok initiativet og ba om et møte med klubben fordi de hadde lyst til å spille fotball. Dilara Senel og Iman Essadiki stilte opp som trenere, og siden september i fjor har jentene trent regelmessig, inne og ute. De har blitt stadig flere, og nå står det opp mot 30 navn på spillerlista. 15 av disse ble tatt ut til å spille den første kampen, ut fra oppmøte og innsats på treningene.

–  Dette er de flotteste ambassadørene som Haugerud Fotball kunne fått, sier Dag Endal fra fotballstyret, som har fulgt jentene fra første møte. – Møtet vi hadde med jentene som ville spille i fjor, må være det beste spillermøtet jeg noen gang har vært med på. Engasjerte, ryddige, hyggelige jenter som visste hva de ville og som gjorde det som måtte til for å bli et lag. Den samme innsatsviljen og disiplinen så jeg på banen i debutkampen deres. De spilte jevnt med et lag som i utgangspunktet burde vært helt overlegent. Jeg er stolt av det jentene gjorde, sier Dag Endal.

Bildene skulle tale for seg selv. Jentene løp, taklet, kjempet om ballen, fikk seg en smell innimellom – men fortsatte å kjempe for laget. Med litt mer erfaring fra kampsituasjoner og mer øving på formasjoner og spilleregler, blir det moro å se hva jentene kan få til.