Møt familien Myhre: Frivillige ildsjeler som gjør en forskjell i nærmiljøet

Har du lurt på hvorfor Haugerud Fotball kan drive så stor aktivitet og likevel holde så lave deltakeravgifter? Her er én viktig grunn: Familien Myhre. De jobber frivillig på alle plan i klubben for at barn og unge skal ha et trygt og godt fritidsmiljø. Møt familien på film!

Det er mange roller som skal fylles for å kunne drive en fotballklubb. Man trenger trenere, lagledere, spillere, styremedlemmer, dommere, medhjelpere, vaffelstekere, baneansvarlige, sjåfører, bakere, søppelryddere, engasjerte foreldre og mye mer. Heldigvis har Haugerud IF mange slike, også i fotballgruppa.

I denne filmen får du møte noen av disse frivillige; familien Myhre fra Haugerud.

De fyller alle disse rollene, i en og samme familie! Fra pappa Geir Ivar og mamma Anita til Eivind, Eline og Martine og ned til yngstemann Morten: «Det jeg er mest stolt av, er at 2007-gjengen vår holder sammen som et lag».

«Vi liker å bidra og gjøre ting, – og ikke bare for oss selv, for det gir oss så mye tilbake», sier mamma Anita Myhre (bilde under). «Haugerud IF betyr for meg et sted der jeg kan få lov å bidra til det mangfoldet som Haugerud har. Mandag til fredag er veldig aktive dager i familien vår, da flyr vi fra det ene til det andre. Men vi liker det også!».

Haugerud IF Fotball er en klubb som drives av frivillige. Alle lagene drives av voksne som velger å bruke av sin fritid til å lage gode aktiviteter for barn og ungdom. Den eneste betalingen de får, er gleden ved å se at unge i nærmiljøet her vokser, trives og utvikler seg. Som bonus får de se sine egne barn i aktivitet, og de får se barnas venner. Dette siste er en verdi som ikke skal undervurderes.

Spillere i Haugerud Fotball får et godt aktivitetstilbud praktisk talt hele året. Likevel klarer vi å holde lave avgifter. Den frivillige innsatsen til trenere og lagledere er én forklaring på hvordan dette er mulig. Den andre forklaringen er økonomisk støtte som klubben får fra Bydel Alna og Oslo kommune. For å si det litt enkelt; foreldrene betaler bare en tredel av hva det koster å lage fotballtilbudet til barna deres.

Pappa Geir Ivar Myhre (bilde til høyre) er en av dem som sørger for at Haugerudbanen er i tipp topp stand til en hver tid, som banemann og søppelrydder. Han gleder seg over å kunne tilby et trivelig og rent fritidsmiljø, – men kunne absolutt tenke seg at flere kunne plukke opp sitt eget søppel! Geir gleder seg også over mangfoldet som finnes i Haugerudfotballen: «Det er morsomt å møte så stor variasjon på en så liten flekk som Haugerudbanen er. Vi er så mange ulike kulturer representert på fotballagene våre. Det skaper også samhold i lokalmiljøet».