To nye fotballag for barn

Onsdag 8. oktober var en fin dag for den lokale fotballen! Haugerud Fotball fikk to nye lag - G2014 og J2013/2014 - og rundt 40 nye spillere. Og hvilket engasjement, både blant barna som trente på banen og alle foresatte som var møtt opp for å dra i gang de nye lagene. Mange voksne meldte seg som trenere og lagledere og medhjelpere.

De siste årene har Haugerud Fotball startet nytt lag for førsteklassinger en gang i oktober. Slik også i år. Men til forskjell fra tidligere år startet vi denne gangen to lag. Og for første gang startet vi et eget lag for de yngste jentene. De har tidligere år spilt sammen med gutta, men erfaringene fra gårsdagen viste tydelig at det er riktig å la jentene ha sitt eget lag, også blant de yngste. Bildene taler for seg!

Opprettelsen av et eget jentelag for første- og andreklassinger har vært et initiativ fra David Vimo Garner (bildet til høyre) som også har tyvstartet med treninger for fem-seks jenter noen uker allerede. Etter gårsdagen ser det ut til at jentelaget får minst 15 spillere, kanskje enda flere. Guttelaget G2014 har allerede over tretti spillere etter gårsdagen, og erfaringsmessig vil det komme flere.

Oppslutningen blant de foresatte var også stor; så stor som klubbhuset kunne tåle innenfor koronareglene. Mens barna trente hadde nemlig de foresatte informasjonmøte der de fikk en gjennomgang av hva Haugerud IF står for, hvordan fotballagene i klubben drives, hva det koster å spille, krav til utstyr (små krav!) og hva som forventes av foreldrene. Det var hyggelig å registrere at vi allerede etter dette første foreldremøtet satt med en flott gjeng av innsatsvillige foreldre på begge lagene.

Vi vil snart opprette egne hjemmesider for de to nye lagene.

Her kan du laste ned et informasjonsark om de nye lagene: Gutter 2014 og Jenter 2013-2014.

Klikk her for å komme til skjemaet der man melder inn nye spillere.