Tre nye poeng, men vi spilte ikke vår beste kamp

Det var vel strengt tatt ikke noe tvil om at vi ville hente hjem tre nye poeng i kampen mot Holmlia 3 på Haugerudbanen søndag kveld. Men resultatet burde vært bedre, og det samme burde både spillet og avslutningene våre vært.

Denne gangen startet vi oppladningen med et spillermøte i det nye møterommet på klubbhuset. Vi var nesten fulltallige, 16 spillere, da Naser gjennomgikk en del lærdommer fra de første kampene i år. Fotball handler mye om teknikk, å kunne det man vil med ballen. Men like viktig er taktikk. Hvilke valg gjør vi i kampene, hver for oss og som lag? Hver spiller gjør kanskje flere hundre slike valg i løpet av en kamp. Jo flere av disse valgene som er “lure”, jo bedre blir spillet, laget og resultatet!

Taktikk handler om hvor vi står på banen, hvor og hvordan vi beveger oss, hvor vi står og løper i forhold til medspillerne. Det handler om hvor vi går når vi har ballen og hva vi gjør når vi ikke har den. Det handler om å velge mellom å gå, drible, stoppe, skyte, legge pasning, nikke, dempe – og så videre. Vi har ikke jobbet så mye med dette tidligere, men når man er 13-år og har spilt sammen noen år, er tida også kommet for å legge mer vekt på dette.

Naser snakket om noen av de viktigste tingene: Plassering i forsvaret når vi er i angrep og når vi er i forsvar. Plassering av midtbane og angrep når vi har ballen og spiller oss framover. Forskyvning fra side til side, både i angrep og forsvar, alt ettersom på hvilke side av banen ballen er. Holde bredden, spille gjennom midtbanen, hvordan bruke keeper, ulike cornervarianter osv. 

Da kampen startet klokka seks, kom det et skikkelig skybrudd som varte nesten en time. Alle ble skikkelig våte, både spillere og publikum. Vi holdt ut to omganger på banen, men spillet dabbet av etter hvert som vi ble våtere og kaldere. Vi tok ledelsen og hadde i prinsippet kontroll gjennom hele kampen, men vi slapp inn et par unødvendige mål, og så burde vi ha scoret mist 5-8 mål til etter press og sjanser å dømme.

Men; seier er seier, og vi spilte veldig godt i perioder, særlig i første omgang. Det sto 3 – 1 til pause, og sluttresultatet ble 5-2. 

De som spilte denne gangen, var Eze, Håkon, Subhan, Bader, Siem, Arvind, Mohammed, Florian, Amir, Osama, Jeton, Ibrahim, Emir, Said og Hamad. Emir, Ibrahim og Bader scoret ett mål hver, mens Jeton scoret to (ett på straffe).

Mot Holmlia 3 sit 2.jpg