Vi skal på treningsleir i påsken 2016!

I påsken 2016 skal vi på vår første treningsleir med G2000-laget! Det blir bra. Vi skal være sammen i fem dager. Trene, spille kamper, spise alle måltider sammen, aktiviteter på kveldene. I det hele tatt; være sammen og ha det moro. Vi skal bli et bedre lag og en bedre vennegjeng.

Treningsleiren kommer til å vare i fem dager. Vi reiser fra Haugerud på formiddagen lørdag 19. mars 2016. Dette er lørdagen før påske. Så blir vi søndag, mandag og tirsdag i Göteborg. Den siste dagen, onsdag 23. mars, trener vi på formiddagen før vi spiser lunsj og drar hjemover. Vi regner med å være på Haugerud igjen en gang tidlig på kvelden denne onsdagen, som altså er onsdagen midt i påskeferien.

Hvor skal vi være?

Fra frokostbuffeten 800p.jpgTreningsleiren skal vi ha på Kvibergs Vandrarhem som ligger bare noen minutter utenfor Göteborg sentrum. Her skal vi bo, sove, spise mat, dusje, slappe av og ha aktiviteter. Et vandrerhjem er en mellomting mellom et hotell og en leirskole. Vi skal bo på 4-6-mannsrom. Vi får servert frokost, lunsj og middag. Vi kommer til å varsle kjøkkenet om at vi har en del ekstra ønsker med hensyn til lunsj og middager. Siden vi skal trene mye, er det viktig at alle får nok mat, nok drikke og nok søvn. Vi kjøper også inn frukt vi kan dele når vi er på treningsfeltet.

Her kan du lese mer om Kvibergs Vandrarhem og se bilder fra stedet.

Laglederne kommer ganske snart til å begynne å samle inn påmeldingsavgift på 400 kroner fra alle som vil være med. Da får vi en viss peiling på hvor mange som vil være med. Vi har allerede betalt et tilsvarende depositum for 25 spillere til dem som arrangerer turen for oss.

To treninger hver dag

Like ved vandrerhjemmet ligger det et stort idrettsanlegg med kunstgressbaner. Her skal vi trene to økter hver dag. Det blir vanlige felles treningsøkter, ledet av Frank, Martin og Arvid. Her får vi god tid til å trene på lagspill og formasjoner og på den måten bli bedre forberedt til sesongstarten som kommer bare et par uker etter treningsleiren.

Treningskamper også

I løpet av dagene på treningsleiren skal vi ha en eller to treningskamper mot lokale lag på samme nivå som oss. De svenske vertene ordner motstandere for oss. Vi skal også legge inn i programmet noen andre aktiviteter enn bare trening. Det ligger et innendørs beachvolley-anlegg der vi bor, kanskje tar vi en tur til et svømmebasseng, til Liseberg Fornøyelsespark – eller noe i den retningen. Vi skal sjekke alternativer og finne noe som er gøy, – og ikke altfor dyrt.

Trivelig og trygt

Det meste av tida skal vi være sammen hele gruppa. Ikke slik at vi skal «gå og holde hverandre i hånda» hele dagen, men vi skal ha felles program alle dagene. Det betyr at det vil være voksne ledere som er sammen med gutta på hele turen. Vi som er ledere, skal sørge for at alle blir tatt godt vare på og at foreldrene trygt kan sende podene sine med på denne turen. I tillegg blir det slik hos oss, som hos alle andre lag på tur, at vi setter opp noen regler for hvordan vi skal oppføre oss. Disse kommer vi til å følge, og da blir det både trygt og trivelig å dra på treningsleir.

Hvordan reiser vi dit?

Fra et av soverommene 800p.jpgVi har foreløpig ikke bestemt hvordan vi skal reise nedover til Göteborg, men vi vil prøve å få til en løsning slik at vi alle kan reise sammen, f.eks. i buss eller på tog. Reise til Göteborg tar rundt fire og en halv time, kanskje pluss en halvtime til pause underveis.

Hva koster det?

Det er selvsagt ikke gratis å dra på en femdagers tur til utlandet med reise, mat, overnatting og aktiviteter. Men vi skal gjøre det så billig som mulig, slik at flest mulig har råd til å være med. Det er litt for tidlig å oppgi endelig pris, men her er et overslag, ut fra det vi vet i dag: I utgangspunktet koster oppholdet i Göteborg et sted rundt 2.800 kroner. I tillegg kommer reise på kanskje rundt 500 kroner.

Dugnader!

Til fratrekk fra det endelige beløpet til reise/opphold kommer det vi klarer å skaffe av inntekter gjennom dugnader osv. Hvis vi f.eks. klarer å skaffe 20.000 kroner på dugnader i vinter, og vi er 25 som reiser, blir prisen redusert med 800 kroner pr. deltaker. Men: Vi kommer til å fordele slik at de som gjør størst innsats på dugnader, også får mest fradrag i prisen.