Haslum 2 – Haugerud

Fredag 12.05.17 var det duket for toppmatch i 8.divisjon mellom Haslum 2 som hadde vunnet alle sine kamper og Haugerud (2.plasss) som fulgte dem hakk i hæl.

Før kampen ble vi enige om å ikke la oss provosere, gå rett i strupen på et ungt Haslum lag, og styre spillet på våre premisser. Alle gutta nikket enig og man kunne se en glød i øynene på alle spillerne.

I det dommeren blåste i gang kampen, forsvant gløden, det ble ikke noe strupetak og vi ble spilt utrolig lave helt fra starten av. Det unge Haslum laget løp og løp, de vant nesten alt av duellene, de duellene de ikke vant, var dem raskt på på 2. ballen. Haugerud så helt forskrekket ut, og det ble stor strekk i laget. Det ble mye en og en løping og lite kollektiv.

1-0 kommer ved at Haslums ballfører får gjøre som han vil fra 17-18 meter, der vi i stedenfor å gå hardt i press, bare pirker bort i Haslum-spilleren. Det gjør at han får skyte fritt, noe som resulterer i mål. 2-0 kommer på en veldig lik måte. Vi har ballen utenfor 16 meteren vår, i steden for å klarere når vi er hardt presset, spiller vi heller bort ballen. Haslum spilleren crosser ballen over til andre siden av 16 meteren, hvor ingen går i press. Han får et drømmetreff og dermed ligger vi under med 2 mål før vi i det hele tatt har fått svelget 1-0 målet ordentlig.

Etter dette skjønner spillerne våre at det nå måtte taes et tak i dette. Vi slet fortsatt med organiseringen av laget, men vi gjorde i hvertfall ting litt enklere fra dette momentet. Det endte med at århundres sjanse brant. En god corner fra Dardan treffer Rion perfekt. Ballen er på vei inn, men Haslum keeper hadde tydeligvis blitt inspirert av Jerzy Dudek sin trippel-redning fra CL-finalen i 2005. Rion får to sjanser som keeper redder på strek, og Kastriot får siste retur som også går i en Haslum spiller. Dermed ble også pauseresultatet 2-0 til Haslum.

I pausen gjør vi et par endringer både på formasjon, og vi får også inn litt friske bein, og et par endring av posisjoner.
Ut går vi med en skikkelig intens spillerstil hvor vi nå kontrollerer absolutt alt som skjer på banen. Det ender med at vi får en straffe som vår toppscorer Granit setter sikkert inn. Får vi har fått satt spillet i et nytt gir for å hente inn utligningen får Haslum straffe. Straffen blir satt i stanga, men Awais har allerede slengt seg langt etter ballen, så fra stangen går ballen i ryggen (!) på Awais og i mål. Så utrolig uflaks.
MEN; moralen i laget er skyhøyt, gutta flyr høyt om dagen og samholdet er utrolig bra. Alle har opprykk i blikket, og alle har en drøm om å løfte Haugerud IL til nye høyder i divisjonssystemet. En 3-1 ledelse til motstanderen klarer ikke å ødelegge den gode moralen vår, selv med 20 minutter å hente det inn på, det skal vise seg å være akkurat nok. Gutta løfter seg opp, knaller til i alle dueller nå, Mesut styrer hele Haugerud som en konge og Granit er en skikkelig plage for Haslum forsvaret. Alle på banen og utenfor bidrar enormt. Det ender med at Granit bruker 4-5 Haslum spillere som kjegler før midtstopperen dems bestemmer seg for at nok er nok og smeller ned Granit innenfor 16-meteren, kortet skulle vært oransje på den. Selv om Haslum spilleren treffer ballen først, går han inn med 2 bein i ren frustrasjon, her skulle dommeren vært mer konsekvent og sendt han ut.
Mesut stiller seg opp denne gang for å ta straffen og nedenfor ser du målet:

Mesut sin Redusering 3-2

Vi fortsetter å mate på etter reduseringen, og Haslum har virkelig blitt forskrekket nå og ønsker at kampen skal blåses av, vi derimot spiller til dommeren faktisk blåser av. Helt på tampen får vi frispark helt ute på venstrekanten. Bessam slår et nydelig frispark, som via Egzon går til Kastriot som mager (!) inn ballen kun sekunder før slutt. Det er veldig synd at Bessam ikke får assist på den, men regler er regler.

Vi klarer dermed å hente inn ledelsen, og kampen ender med 3-3. Vi vet at vi var det beste laget, og med slik innsats som vi viste i 2.omgang kan vi høvle over alle lag i 8.divisjon og føre klubben opp en divisjon nærmere ditt vi ønsker oss hen.

Tabellen for 8.div avd. 2

Toppscorer + Assist + Gulekort pr. 12.05