2007- og 2008-jentene: Årets nykommere i 2019?

Det kom til mange nye medlemmer i HIF i løpet av 2019, så mange at vi kanskje setter ny medlemsrekord. Hvis man skulle kåre «årets nykommer» i klubben, ville nok det nye 2007 jentelaget i fotball være en sterk kandidat. På årsfesten var det fullt hus, mye pizza og mye moro med leker og konkurranser.

Denne historien startet tidlig i 2019 da noen 2007-jenter ved Trosterud skole spurte om å få spille med Haugerud Fotball. De fikk utfordringen tilbake: Skaff en gjeng med jenter som gjerne vil være med, så skal klubben absolutt hjelpe til! Som sagt, så gjort. Etter noen uker var det spillermøte med ni veldig engasjerte og hyggelige jenter.

Men et lag trenger også trenere… Jentene skaffet selv to unge jenter til å være trenere, Dilara Senel og Iman Essadiki. Dilara er søster til en av 07-jentene, og Iman er hennes skolevenninne. Tidligere spilte Dilara og Iman mot hverandre i yngre jenteklasser, for henholdsvis Haugerud og Furuset. Nå er de sammen om å lage gode treninger for 2007-laget, noe de klarer med glans.

Veien fra prat til handling var kort. Jentene startet å trene på Haugerudbanen i september, og snart var de både 07- og 08-jenter. De siste ukene i året ble det trening inne på Lutvann skole, og ved årets slutt var de 25 ivrige jenter som trente. De fleste møter opp på treningene!

Den gode innsatsen i 2019 ble feiret med pizzafest og leker på klubbhuset før jul. Bildene er fra pizzafesten og en av utetreningene på Haugerudbanen.

Nå er treningene i gang igjen, og snart er det klart for påmelding av lag i Jenter 13-klassen. Det blir spennende å følge jentene, som har hatt stor framgang siden de startet. Men det blir en skikkelig utfordring å møte jentelag som kanskje har spilt sammen både fire og fem år…