80 jenter på fotballskole på Haugerud i påskeferien

Det var både folksomt og hyggelig på Haugerudbanen i påskeferien. Nesten 80 jenter samlet til fotballskole med trening og lek. Mange blide ansikter å se!

Det kunne ikke blitt finere. Nesten 80 jenter i alderen 6-12 år var samlet til to dager med fotballskole på Haugerudbanen i påskeferien. Flott opplegg, ikke minst takket være de rundt 25 jentene i tenårene som var med som instruktører. Godt vær. Masse aktivitet, både trening og lek. Påfyll av lunsj, frukt, smoothies og yoghurt underveis.

Fotballskolen var et samarbeidstiltak mellom Norges Fotballforbund, Tine og Haugerud IF. Initiativet kom fra NFF som har et «jenteprosjekt» gående, der også Haugerud Fotball deltar. Målet er å inkludere flere barn i fotballen, og NFF har valgt jenter og Groruddalen som målgruppe. Derfor var det også jenter fra hele dalen til stede på fotballskolen, sammen med de rundt 20 som var våre egne fra Haugerud, Trosterud og Lutvann.

En viktig del av det hele var å gi unge jentespillere i tenårene erfaring og «feriejobb» som instruktører på fotballskolen. Disse gjorde en flott jobb, inkludert våre egne: Batul, Sana, Dilara, Julie og Tonje. Irvin Garcevic gjorde en ekstra innsats som prosjektleder fra Haugerud IFs side, helt fra første planlegging til siste opprydding.

–  Påsken er det mange omtaler som «den glemte høytid». Mange trekker til fjellet eller sydligere strøk, og de barna som er igjen har ofte få eller ingen fritidstilbud. Det ønsket vi å gjøre noe med, sier sponsoransvarlig i Tine, Nina Elvestad, til VårtOslo. Tine var sponsor for fotballskolen og sørget for at deltakerne fikk både T-skjorte, ryggsekk, matboks, drikkeflaske – og mat.

–  Fotballbanen er en viktig sosial møteplass, og fotballskolen skal være et tilbud der alle har mulighet til å delta. Når vi nå arrangerer en gratis fotballskole er det for å kunne nå jenter som kanskje ikke hadde prøvd seg på fotballbanen uten en slik mulighet, sier Julie Karima Berg, som er prosjektleder fra Fotballforbundets side.