Alvaro er ny hærfører!

Alvaro Torres Arjona er ny hovedtrener på Haugerud A-lag. Alvaro er kjent for mange som spydspissen i front de siste to sesongene, men nå skal han lose A-lagsskipet fra sidelinjen!

Alvaro Torres Arjona 27, snart 28 år, og er den nye hovedtreneren for Haugerud A-lag. Alvaro har vært i klubben siden 2021, og har offisielt registrert 14 mål på de 17 kampene han har spilt. Med en litt mer møysommelig registrering fra dommerne i divisjonssystemet, så hadde nok målkontoen vært enda høyere. Vi som har hatt gleden av å se Alvaro i aksjon på Haugerudbanen de siste to sesongene har sett spissen med spanske aner banke dem inn i garnet på bestilling. Nå er Alvaro klar for nye oppgaver i Haugerud IF som klubbens nye hovedtrener. Vi satte oss ned med den ferske hovedtreneren:

– Så, Alvaro! Hvordan føles det å bli ny hovedtrener?

– Det å få bli hovedtrener for Haugerud sitt A-lag i fotball er en stor ære. Det er rosende å få en slik tillit som jeg opplever å ha fått fra både klubb og spillergruppa. Nå har vi allerede startet oppkjøring, men nå gleder jeg meg til å komme skikkelig i gang, sier den nybakte treneren.

– Dette blir jo din første trenerjobb, hvorfor akkurat Haugerud IF?

– Grunnen til at jeg ønsker å bidra mer i Haugerud IF er at jeg, på mange måter, identifiserer meg med og kan stille meg bak de verdiene som er gjennomsyrende i klubben, og for menneskene som driver den. Alle elsker en underdog, men jeg tørr å påstå at jeg er i toppsjiktet av de som elsker det mest. Jeg ser et potensiale i klubben som jeg ønsker å være med å få utnytta sammen med de som allerede er her, og jeg har troa på at dette blir et bra samarbeid.

Klubben er også veldig fornøyd med nyansettelsen.

Alvaro skøyt oss til gull på banen i fjorårets sesong

– Det er veldig hyggelig å få på plass denne avgjørende brikken for A-lagssatsningen vår, og desto hyggeligere at Alvaro ønsket denne rollen. Alvaro, med sin erfaring, var en naturlig ledertype i gruppa som spiller, nå tar han det opp et hakk og blir trener. Vi husker alle hans velkjente ord i forkant av den avgjørende opprykkskampen mot Oppsal i fjor: “Vi kan ikke hvile oss til et seriemesterskap”. Den holdninga og mentaliteten er den han også kommer til å ta med seg inn som trener, sier styreleder i Haugerud Fotball, Thor Olav Tvedt Delgado-Rodriguez.

Sportslig leder i Haugerud Fotball, Adil Svendsen Laatayoui er også fornøyd med signeringen:

– Jeg kjenner Alvaro svært godt fra tidligere, og jeg vet hvilken ressurs vi har fått inn i trenerteamet nå. Det er ikke bare hans personlighet som er en god match, men i de møtene vi hadde med Alvaro før jul om hvordan han ønsker å forme Haugerud A-lag sett fra et sportslig perspektiv var det bemerkelsesverdig å se hvor detaljorientert og -fokusert han var. Han etterlater ingenting til tilfeldighetene, og griper denne jobben med begge henda. Det er svært gledelig, og gir motivasjon og optimisme til alle i teamet rundt A-laget, sier Adil.

Alvaro har en sterk spillererfaring han tar med seg inn i jobben som A-lagstrener, og kan skilte med kamper i toppfotballen både for Lørenskog og Grorud.

– Som trener er jeg relativt fersk, men jeg har en del år med erfaring som fotballspiller, og vært en del av gode miljøer både i Grorud og Lørenskog. Nå gjelder det bare å få brukt denne erfaringen fornuftig, fortsette å lære og modnes inn i den nye rollen som trener. Jeg kommer inn med tydelige tanker om hvordan vi skal utvikle dette prosjektet videre, og med den støtten jeg opplever å få fra klubben gleder jeg meg til å sette i gang. Jeg har trivdes veldig godt i Haugerud IF så langt, og gleder meg til det som kommer!

Haugerud A-lag legger bak seg en sesong som Groruddalens eneste regjerende seriemester, og ambisjonene har ikke blitt mindre etter man lyktes med å hente hjem pokalen i fjor. Alvaro er tydelig på ambisjonene til Haugerud A-lag.

Alvaro ble den første som ikledde seg tøy fra den nye samarbeidsavtalen med Adidas!

– Mine ønsker for prosjektet «Haugerud A-lag» er i første omgang å få enda mer ut av en særdeles sterk 7-divisjonsstall, og i neste omgang å løfte a-laget såpass høyt i divisjonssystemet at det blir mer attraktiv å gå gradene her på Haugerud-banen. Heldigvis er klubbens ambisjoner sammenfallende med mine egne. Vi ønsker å ta Haugerud opp en divisjon, og helst to. Haugerud som klubb skal sette nærmiljøet i bevegelse, og være et sosialt fyrtårn å se til for de som vokser opp her. Her har vi plass til alle, avslutter Alvaro.

Thor Olav er enig i den ferske trenerens ambisjonsnivå:

– Vi MÅ løfte A-laget for å kunne skape et akseptabelt utviklingsmiljø i klubben. Vi har allerede sett ringvirkningene av entusiasmen rundt A-laget ved at vi har fått inn nye ungdomslag og klart å bevare de ungdomslagene vi hadde. Den jobben fortsetter med Alvaro og ambisjonene til A-laget. Haugerud Fotball skal være en klubb som tetter lekkasjen av ungdomsspillere fra Groruddalen og til overalt andre steder. For å kunne klare det må vi ha et flaggskip på seniorsiden som gjør det attraktivt å være lenger i Haugerud IF som ungdomsspiller. Det er svært gledelig at vi i forkant av denne sesongen tar opp enda en junior i A-lagsstallen, og at trenerteamet på A-laget har klare tanker om å få inn yngre spillere med lokal forankring. Alvaro har også allerede engasjert seg i barne- og ungdomsfotballen, og det er nettopp slike typer vi trenger. De som bidrar utover sin spesifikke rolle, avslutter Thor Olav.

Da gjenstår det bare å ønske Alvaro, VELKOMMEN!