Dag Endal vinner NFFs honorære lederstipend 2020!

NFF deler hvert år ut honorært lederstipend, og en kjent person blant lokale innbyggere er den velfortjente vinneren!

– Dette kom som lyn fra klar himmel, sier hovedpersonen.

NFFs honorære lederstipend går til en person som har utmerket seg med lang og tro tjeneste i klubb. Både som leder, trener og andre frivillige verv.

– Det er vel ingen person som fortjener denne prisen mer enn Dag, og jeg tror Dag er den som er mest overrasket over å ha vunnet. Vi andre er ikke like overrasket over at NFF kåret nettopp han. Han har vært en frontfigur for området vårt i mange år. Gjennom 13 år har han hatt alle mulige roller i klubben, og fått klubben frem til det den er i dag. Det står ekstremt stor respekt av den jobben Dag har gjort som trener, lagleder, styreleder og styremedlem i fotballen, sier Thor Olav, styreleder i Haugerud Fotball.

Les redegjørelsen her:

En av vinnerne av årets to honorære lederstipend i fotballkretsen NFF Oslo er en kjent person blant lokale innbyggere i nærområdet og i klubben.

Vedkommende sin deltakelse i klubben kan spores tilbake 20 år . Han har gjennom de siste 13 årene hatt en sentral rolle i klubben gjennom utallige verv; styreleder fot fotballen, styreleder i idrettslaget, små verv i klubben og det siste ti-året som daglig leder i klubben. Fra 2010 har vedkommende både vært kontaktperson, trener og lagleder for flere av klubbens barne-, ungdom- og A-lag, de siste to årene for klubbens G19 lag.

Klubben har med vedkommende ved roret opplevd 40% medlemsvekst de siste årene, og selv under pandemien har klubben hatt 10% økning i medlemsmassen. Noe som skyldes den utrettelige innsatsen vinneren har lagt ned gjennom de siste årene. «Nei» er ikke et ord som ligger i denne personens vokabular, og ingen spørsmål eller oppgaver står ubesvart eller uløst.

Som leder i klubben har han gått foran som et godt eksempel, alltid stilt opp og tatt grep om lag trenger bistand, trenere og dugnader. Han har enorm tillit i lokalmiljøet og møter alle med sitt fantastiske blide vesen og utrettelige arbeidsinnsats, som også binder sammen generasjoner, nasjonaliteter og religioner.

Han er en velkjent person på Haugerud og Trosterud. Han brenner for at man skal tenke på Haugerud og Trosterud som en «landsby» hvor man tar felles ansvar for hverandres barn. Han har heller ikke vært beskjeden i å si sine meninger, og stiller gjerne opp for å snakke barn og ungdoms sak i media. Har tatt initiativ ovenfor media, politikere og næringspersoner for å vise området og «sitt» nabolag.

Han har tidligere sagt dette: «Man kan være en kjempegod mamma eller pappa innenfor dørstokken, men etter hvert skal ungene ut, og da er du avhengig av at det er noen andre voksne der ute. Da trenger du en prest, imam, pappa til vennen til ungen din eller en idrettsleder.»

– Det var fine ord de sa om klubben og området vårt, dette er vi sammen om å klare, avslutter Dag Endal.