Haugerudbanen gjenåpnet: Mye folk og stor aktivitet

Det var full oppslutning og stor stas da Haugerudbanen ble gjenåpnet den 5. oktober etter å ha vært stengt siden slutten av juni på grunn av rehabilitering. Mange møtte fram for å gratulere. Nå har Haugerud IF en topp moderne kunstgressbane å tilby.

Den nye banen ble tatt i bruk tidlig i september, men den offisielle åpningenble gjennomført lørdag 5. oktober. Da samlet godt over 100 barn, unge og voksne fra nærmiljøet seg for å feire den nye og flotte banen.  Mye hadde skjedd siden anleggsabeidet startet 24. juni, både på banen og i området rundt banen.

Rehabliteringsarbeidet ble ledet av Bymiljøetaten og deres prosjektleder Kjetil Husby, og firmaet Bane og Eiendomsservice hadde fått oppdraget som entreprenør.

dsc_0026Viktige samarbeidspartnere og bidragsytere møtte fram den 5. oktober for å gratulere og være med på feiringen. Anders Røberg-Larsen hilste fra Byrådet og kommunen, mens BU-leder Knut Røli representerte Bydel Alna. Disse to (bildet til høyre) fikk også æren av å være de første som klippet over den berømte snora, som i dette tilfellet var en 50 meter lang stripe med kunstgress. Hva ellers!? Siden fikk både spillere, trenere og lagledere bli med og klippe hver sine biter av kunstgresset. Våre baneansvarlige Bernt Holøien og Geir Ivar Myhre sørget for å holde orden, så godt det lot seg gjøre, på alle som ville bidra med saks og klipping.

Kenneth Eriksen fra Oslo Fotballkrets var blant gratulantene, og det samme var etatsdirektør Gerd Robsahm Kjørven fra Bymiljøetaten (BYM) som er de formelle eierne av idrettsparken på Haugerud. – Bymiljøetaten har gjort en forbilledlig jobb som prosjektleder, sa Haugerud IFs leder Dag Endal da han ønsket velkommen til arrangementet. – Som brukere av banen og ansvarlige for den daglige driften har vi i Haugerud Fotball blitt inkludert av BYM på en veldig konstruktiv og hyggelig måte. Vi har fått bidra med våre erfaringer, og våre ønsker og forslag har blitt tatt hensyn til så langt det har vært mulig innenfor budsjettet. Vi takker og gratulerer både Bymiljøetaten og Bane og Eiendomsservice med jobben og resultatet! Godt gjort.

Som seg hør og bør på en fotballbane, var det lagt opp til veldig korte taler slik at det ble tid til fotballaktivitet. Først oppvarming og fotografering av fellesbilder. Siden var det mega-kamp med godt over 100 spillere i aksjon, samtidig. De unge mot de gamle, og lagoppstilling, formasjoner og spilleregler ble det tatt litt lett på under dommer Ingve Opakers tvilsomme ledelse… Det går rykter om at de unge vant, men resultatet vil for alltid forbli ukjent.

Andre del av arrangementet var det politiets hundepatrulje som sto for. Fire hunder med hundefører viste hvordan hundepatruljen jobber når de skal pågripe flyktende personer eller avsløre nakorika som er gjemt i en bil eller på en person. 2002-jentene våre stilte sporty opp som statister, og seansen ble ledet av 2002-trener Espen Frøvik som selv jobber i hundepatruljen til daglig.

Etter utearrangementet ble gjester, trenere og lagledere invitert til kakefest i samlingssalen på Trosterud skole. Der var alt pyntet i fotball-stil, fra festbordet til kaka, slik som bare Anita Myhre kan gjøre det.