Her er Orlando – klubbens første nye frivillige i jubileumsåret

Hvert år får vi tilførsel av nye frivillige til Haugerud IF og fotballgruppa. Slik må det også bli i jubileumsåret 2020. Det startet i hvert fall bra. Den 12. januar var den første nye fotballtreneren på plass; Orlando Bernal. Da møtte han 2007-gutta som han skal trene. Velkommen, Orlando!

Mange har lagt merke til at vi har vært ute på Facebook og etterlyst ny trener til G2007-laget i fotball. En fin gjeng, som gjennom flere år har blitt trent av pappatrenerne Rufki Bekiri og Ejup Esrefi. På slutten av 2019 ba de om avløsning; de mente at 07-gutta trenger nye impulser.

Å finne nye, frivillige fotballtrenere er ikke bare-bare. Vi hadde kontakt med flere potensielle, men det lyktes ikke likevel. Løsningen kom med Orlando. – Jeg hadde lenge tenkt at jeg måtte gjøre ren innsats i lokalmiljøet og for barn og unge. En tidligere kollega som hadde bodd på Haugerud tidligere, sendte meg tipset om at G2007-laget i fotball etterlyste trener på «Hva skjer».

Dette er noe for deg, var beskjeden jeg fikk. Og det stemte. Nå skal jeg gjøre det jeg burde ha gjort lenge, tenkte jeg, sier Orlando. Som sagt, så gjort. Orlanda tok kontakt med fotballeder Dag Endal, og etter et ganske kort møte, var alt på plass. – Nå gleder jeg meg til mange gode opplevelser på trening og kamp med 07-gutta, sier Orlando.

Den 12. januar fikk 07-laget møte Orlando. Etter treningspause på noen uker ble de invitert til futsalspill i Haugerudhallen, samtidig som foreldre ble invitert til et kort treff for å møte Orlando og høre om planene for 2020. – Vi skal spille 9er-fotball denne sesongen. Det blir en ny utfordring, sa Orlando til gutta da de var samlet. – Større bane krever at vi både har god kondisjon, god fysikk og god taktikk. Det skal vi jobbe med, alt sammen. Hvis dere vil, kan jeg love at vi er blitt bedre spillere og et bedre lag når det er seriestart til våren.

Orlando Bernal har vært bosatt her i området det meste av livet. Nå bor han i en av høyblokkene på Trosterud. Familien har sine røtter i Chile. Av yrke er han ferskvaresjef på Meny Grorud. Fotball har han spilt hele livet, både på høyere og lavere nivå, han er kretsdommer og har vært trener for både seniorer og yngre lag. Med andre ord; en virkelig ressursperson for nærmiljøet.