Rehabilitering av Haugerudbanen

Mandag 5. september kunne vi igjen ta i bruk Haugerudbanen til trening og kamper. Ny matte av beste kvalitet var på plass, og full oppussing av området rundt banen var gjennomført siden banen ble stengt 24. juni.

oversikt-ruller-som-er-tatt-bort-1500Etter tolv år med intens bruk siden kunstgresset ble lagt i 2004, hadde turen kommet til Haugerudbanen for å bli rehabilitert. Pengene ble bevilget av bystyret i desember 2015 til rehabilitering av i alt elleve baner i Oslo i 2016. Vi var heldige som fikk lagt anleggsarbeidet på Haugerudbanen  til skoleferien. Da ble det færre treninger og kamper å avlyse eller flytte.

Allerede morgenen etter at elevene ved Trosterud og Haugerud skoler hadde tatt sommerferien, ble hele baneområde avstengt, og inn rullet store anleggsmaskiner. Alt gikk etter planen gjennom sommerukene. Bymiljøetaten ledet prosjektet, mens Bane og Eiendomsservice var ansvarlige for det praktiske arbeidet.ildeserie som viser rehabiliteringsprosjektet fra start til mål.

Da banen ble gjenåpnet offisielt den 5. oktober, var følgende gjort: Ny kunstgressmatte av høy kvalitet. Ny merking av 5er-, 7er-, 9er- og 11-baner i tråd med Fotballforbundets nye regler. Nye gjerder og ballfangere rundt hele banen. Plattinger til to innbytterbokser. Mye mål. Drikkevannsfontene. Opplegg for strøm til Bua. Oppretting av asfaltflatene rundt banen.

Her kan du se en bildeserie som viser rehabiliteringsprosjektet fra start til mål.