Thor Olav ny leder for Haugerudfotballen: Dette gleder jeg meg til!

Haugerudfotballen har fått ny frontfigur. Thor Olav Tvedt Delgado-Rodriguez – eller bare Thor Olav – har tatt over som ny leder av fotballen i HIF. Oppvokst på Haugerud, utstyrt med fotballhode og fotballhjerte. Snart ferdig høyskoleutdannet sportsadministrator. Erfaren som trener og deltidsansatt i Haugerud IF.

–  Da Dag ringte meg for en drøy måned siden og lurte på om jeg ønsket å ta over stafettpinnen som styreleder i Haugerud Fotball, var jeg aldri i tvil. Fotball er lidenskapen min, og min første kjærlighet, forklarer Thor Olav. – Det å få muligheten til å være med resten av styret på å utvikle fotball-aktiviteten på Haugerud, på stedet jeg vokste opp og spilte fotball selv, – det gleder jeg meg stort til.

Det var klubbens årsmøte torsdag kveld som vedtok endringene i fotballstyret. Dag Endal takket av som styreleder etter elleve år, men fortsetter som vanlig styremedlem. Marius Vasaasen ble også nytt styremedlem, de øvrige i styret ble gjenvalgt. I årsmeldingen fra fotballgruppa rapporteres det om ny medlemsrekord i 2019 og solid økonomi.

Thor Olav signaliserer hva han og styret vil prioritere framover: – Vi vil sette fokus på trenerrollen. Vi er så heldige å ha foreldre og foresatte som gjør en enorm jobb som trenere for barn og unge i nærmiljøet. Disse må vi ta vare på, og gi dem alle de verktøyene de ønsker og trenger for å kunne utøve sin rolle på best mulig måte. Jeg håper å treffe dere alle så fort som mulig!

–  Å ta over vervet etter Dag er som «å hoppe etter Wirkola», det vet alle som kjenner ham. Heldigvis har «Wirkola» sagt ja til å bli med videre i fotballen som styremedlem, og fotballen får nyte godt av kompetansen til Dag også de neste årene. Marius Vasaasen har jeg blitt kjent gjennom arbeidet med den nye sportsplanen som snart er på vei. Innspillene og bidragene til Marius i dette arbeidet har vært uvurderlige, og det er en ordentlig ressursperson som nå har sagt ja til å bli med inn i fotballstyret, sier Thor Olav. På bildet til høyre har Marius pauseprat med G19-laget.

–  Jeg håper at jeg kan bidra med å videreføre den fantastiske jobben som allerede er gjort i fotballen, sammen med hele styret, men også at vi kan utvikle oss videre som fotballklubb. Klubben har nylig endret organisasjonsplan, noe som betyr at det i fremtiden vil være større fokus på kompetanseutvikling og erfaringsutveksling på tvers av gruppene i klubben.

Thor Olav tror allsidighet er viktig uansett hvilken idrett man holder på med, og at denne erfaringsutvekslingen på tvers av gruppene vil gjøre at vi tar steg fremover, sett fra et sportslig perspektiv. – Selv om vi er i en ekstraordinær tid om dagen med null aktivitet, så kan jeg love dere at det foregår mye på bakrommet og at vi jobber kontinuerlig med å utvikle fotballtilbudet for alle barn, unge, trenere, lagledere og foreldre i nærmiljøet!

Her er Haugerud Fotballs årsmelding for 2019